AMD prepara un rival per a Intel Atom

10 09 2008

Amb l’Atom superant els rècords de venda, sumat el continu llançament de netbooks basades en aquest nou processador d’Intel, AMD va entendre que era el moment per actuar si no vol perdre’s una bona quota del negoci.

Per això, avui portem una exclusiva del que la companyia llançarà oficialment el novembre: la seva resposta al processador de baix cost d’Intel. La nova plataforma portarà el nom UVC o Ultra Value Client, i integrarà dos Athlon de 65 nanòmetres A més, AMD llançaria l’Athlon 2650e i l’Athlon dual-core X2 3250e al costat del chipset 740.

Els processadors correrien en 1.6 i 1.5 Ghz respectivament, i consumirien substancialment més energia que l’Atom. El 2650e estaria arribant als 15 watts de consum i el 3250e als 22. Per sintetitzar, les seves fortaleses estarien dividides en tres parts centrals:

Solució de Cost Optimitzat per a computadors assequibles: això vol dir que amb un processador de baix consum permetria crear noves plataformes amb un baix cost de materials.

L’experiència de PC que els usuaris esperen: més enllà d’operar només en netbooks, l’UVC d’AMD lliuraria un nivell de rendiment tradicional d’una PC, la qual s’enfortiria en experiència visual usant els chipsets AMD 690 i AMD 740.

Plataforma de Client estàndard: els processadors de baix consum/cost que AMD proposa per a aquesta plataforma usen el mateix socket que tots els seus processadors mòbils compatibles amb AM2, el S1G1. A més això reduiria el cost de desenvolupament per als ensambladors.

De moment, existeixen només dos models per a la plataforma UVC, un de millor rendiment i l’altre de baix cost. Respecte als nivells de consum, AMD no aconseguiria igualar l’Atom, però espera compensar això amb un millor rendiment.

La qüestió dels costos també és un altre desafiament per a AMD. Si no hi ha majors canvis, els especialistes asseguren que el preu dels processadors s’hauria de fixar dins del rang dels 40 a 60 dòlars.

Mentrestant, Intel no pensa quedar-se quiet i aparentment estaria preparant el llançament del seu primer processador Atom dual-core amb Diamondville core. Segons els rumors que naveguen la indústria tecnològica, dos fabricants de netbooks van assegurar que comptaran amb aquest processador a partir d’octubre. Encara no es van comunicar preus ni especificacions tècniques.

Com veuran, el mercat de les netbooks, està que crema, i no sol per als fabricants d’equips, sinó per als dos monstres dels processadors. Coneixent la història de cada jugador, es pot fer-se una pregunta: Podrà trobar AMD el competidor ideal per a l’Atom de Intel?

Font: redusers

Anuncis

Accions

Informació

One response

11 09 2008
latafanera.cat

AMD prepara un rival per a Intel Atom…

Amb l’Atom superant els rècords de venda, sumat el continu llançament de netbooks basades en aquest nou processador d’Intel, AMD va entendre que era el moment per actuar si no vol perdre’s una bona quota del negoci….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: