22 alternatives al messenger

9 09 2008

Per connectar-se al MSN Messenger, a part del programa de Microsoft, és poden fer servir molts programes diferents, que tot i no ser tant coneguts, en molts casos ofereixen millor servei que el Messenger de Microsoft. Aquí hi ha un llistat traduït des d’emezeta amb les millors 22 alternatives, per a tots els gustos i sistemes operatius, per a que no hagueu de restringir-vos al Windows Live Messenger.

aMSN

aMSN és un client de missatgeria desenvolupat en TCL/TCK. Té compatibilitat amb webcam, connectar en més d’un compte alhora (polygamy), enviar missatges offline (MSNP13), transferència de fitxers, mostra una icona diferent dels contactes que ens han eliminat del MSN, suport de conferència, logs, etc. Disponible per a Windows, Linux i Mac.

Properament llançaran aMSN2, una barreja de aMSN, PyMSN i Emesene amb el codi reescrit de nou, però a Python. La veritat es que promet. La versió actual, personalment, em sembla massa pesada. Tanmateix, quant a característiques és dels més complets.

Descarregar aMSN · aMSN Portable

Emesene

Emesene és un clon del Messenger, que té com a filosofia la senzillesa i la simplicitat. Aquesta desenvolupat a Python i GTK. Incorpora sistema de transferència d’arxius, suporti per a plugins (entre ells MSN Plus! i veure colors en nicks de messenger), etc. Aquesta disponible per a Windows i Linux.

La versió de Windows encara està en RC (release candidate) i té un problema amb la identificació amb els servidors de MSN

Descarregar Emesene · Emesene Portable

Pidgin

Antigament anomenat Gaim, Pidgin és un client de missatgeria compatible no només amb la xarxa MSN, sinó altres xarxes com AIM, ICQ, Jabber/XMPP, Yahoo!, IRC i moltes més. Permet connectar-se a diverses xarxes des del mateix programa, transferència de fitxers i un gran nombre de plugins per afegir funcionalitats. Aquesta disponible per a Windows i Linux.

Descarregar Pidgin · Pidgin Portable.

Adium

Adium és un client senzill i amb un bonic interfície que permet connectar-se a la xarxa de MSN, AIM, Yahoo!, Google Talk, ICQ, entre molts d’altres. Permet transferència de fitxers, encriptació de missatges i d’altres. És una aplicació només per a Mac.

Descarregar Adium

Mercury Messenger

Mercury Messenger és un client de missatgeria que permet connectar-nos al MSN amb una gran quantitat de característiques a la nostra disposició: connexió en múltiples comptes, transferència de fitxers, suporti de webcam, enviar missatges offline, etc. Aquesta escrit a Java, el que ho fa multiplataforma: disponible per a Windows, Linux i Mac.

Descarregar Mercury Messenger

Miranda IM

MirandaIM és un client multiprotocol de missatgeria instantània compatible amb diverses xarxes com MSN, AIM, ICQ, IRC, Yahoo i d’altres. Conté una àmplia gamma d’addons per estendre les seves funcionalitats. Només està disponible per a Windows.

Descarregar MirandaIM · MirandaIM Portable

NeosMT

NeosMT és un client que permet connectar a diverses xarxes: ICQ, MSN, Yahoo, Jabber, etc. Permite fer ús de NetMeeting o GnomeMeeting per a videoconferències, transferència d’arxius, pissarra digital compartida, etc. Només està disponible per a plataformes Windows.

Descarregar NeosMT

Yahoo Messenger!

Yahoo Messenger és l’alternativa de Yahoo que (des de MSN8) és compatible amb la xarxa de MSN. Inclou conferències, sales de xat, trucades de PC a PC, transferència de fitxers, suport webcam, etc. Està disponible només per a Windows, però també tenen un interfície Yahoo web que fa possible la connexió des de qualsevol plataforma.

Descarregar Yahoo Messenger

Google Talk

Google no anava a ser menys al món de la missatgeria instantània. Google Talk és l’aposta d’aquesta companyia per connectar-se mitjançant una modificació d’un client Jabber.

Actualment no suporta connexió amb la xarxa de MSN -encara que tenim un excel·lent tutorial en faqoff per aconseguir-ho), però ja que el nou MSN9 permetrà agregar contactes amb Google Talk, suposo que serà qüestió de temps que s’implementi.

Descarregar Google Talk

KMess

KMess és un client de MSN per a Linux, en entorn KDE, que permet transferència de fitxers, brunzits, picades d’ull, colors en nicks de msn, logs, notificacions i algunes característiques més. Només està disponible per a aquesta plataforma.

Descarregar KMess

Pebrot

Per als més veterans existeix Pebrot. Un client de missatgeria basat en manera text i programat a Python, que permetrà connectar-te a la xarxa de MSN i conversar amb els teus amics des d’una terminal Unix. Com podeu notar el nom ens es força familiar als catalans…

Descarregar Pebrot

Kopete

Kopete és un client de MSN per a KDE (Linux) que permetrà connectar-te a la xarxa de MSN, Yahoo, ICQ i altres, per conversar amb els nostres contactes i transferir fitxers. Com vaig dir anteriorment, només està disponible per a Linux.

Descarregar Kopete

Jabber

En realitat, Jabber no és un client de missatgeria, sinó un protocol obert (també anomenat XMPP) més estès i acceptat com a alternativa a MSN Messenger. Existeixen multitud de clients (pràcticament impossible esmentar-los tots aquí) que pots trobar a Jabberes, però encara així, esmentaré els més famosos (no compatibles amb la xarxa MSN):

  • Gajim: Transferència de fitxers, integració amb Wikipedia, etc.
  • PSI: Sencillisimo i minimalista client de missatgeria.
  • Pandion: Client missatger molt similar a MSN Messenger.

InstantBird

Instant Bird és un client de missatgeria minimalista basat en les tecnologies de Mozilla, que és compatible amb xarxes com AIM, Google Talk, ICQ, IRC, MSN, Yahoo, Jabber i altres. Incorpora les funcions més bàsiques d’aquests programes i està disponible per a Windows, Linux i Mac.

Descarregar InstantBird

Insten-t

Insten-t és un client multiprotocol (AOL, ICQ, MSN, Google Talk, Yahoo...) que permet tant la connexió via aplicació com via web. Permet l’envio de fitxers i realització de videoconferències. L’aplicació està disponible només per a Windows.

Descarregar Instan-t

Meebone

Meebone és la versió d’escriptori del famós client web de missatgeria Meebo. Utilitza la tecnologia Adobe Air, la quin és necessària per fer-ho funcionar.

Descarregar Meebone

Coccinella

Coccinella és un client de missatgeria per a diferents xarxes com MSN, ICQ, IRC… Implementa un sistema de pissarra compartida amb els teus contactes i un sistema P2P bàsic. Es troba disponible per a Windows, Linux i Mac.

Descarregar Coccinella

PixaMSN

PixaMSN és un client de missatgeria per a MSN Ultraminimalista i molt lleuger. Ideal per a aquells que només volen connectar-se per xerrar, sense importar-li els emoticonos i altres opcions del sistema.

Una altra versió, menys minimalista, però amb la mateixa filosofia és SpeedyMessenger.

Descarregar PixaMSN

Goober

Goober és un client multiprotocol per a diferents xarxes, entre les quals s’inclou MSN. L’interfície és senzill i carregat de detalls atractius visualment. Aquesta disponible per a Windows.

Descarregar Goober

Trillian

Un dels primers clients multiprotocols que va existir, és el veterà Trillian. Amb ell podràs connectar-te a diverses xarxes dins del mateix programa. Permet multiples identitats (perfils), uPnP per a transferència d’arxius, etc. Aquesta disponible per a plataformes Windows.

Descarregar Trillian

Fama IM

Un altre client basat en text és el Fama-IM, que ve a ser la «lleva oficial» de l’antic TMSNC. Una de les curiositats d’aquest client, és que malgrat ser executat en terminal, pretén incorporar característiques avançades com a suport de webcam i transferències de fitxers.

Descarregar Fama-IM

Digsby

Digsby és un client multiprotocol que et permetrà, entre altres coses, que ell se’t connecta a diferents xarxes com MSN, Google Talk, AIM, o ICQ, gestionar emails per Gmail, Yahoo o qualsevol altre via POP/IMAP o observar esdeveniments en diferents xarxes socials com Facebook o Tuenti. Disponible per a Windows, Linux i Mac.

Descarregar Digsby

Font: emezeta

Anuncis

Accions

Informació

No responses yet

9 09 2008
Joan

Jo utilitze el “Adium” al Mac, i he de dir que es un molt bon programa amb moltes funcions extra i bastant pràctic…

9 09 2008
Aljullu

Pidgin forever! Encara que els desenvolupadors siguin uns rancis ¬¬’

15 09 2008
latafanera.cat

22 alternatives al Messenger…

Per connectar-se al Messenger, a part del programa de Microsoft, és poden fer servir molts programes diferents, que tot i no ser tant coneguts, en molts casos ofereixen millor servei que el Messenger de Microsoft. Aquí hi ha un llistat amb les millor…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: