Més sobre les mentides dels mails en cadena

8 09 2008

A mitja setmana apareixia una nota a InfonoNEWS, on es comenten els resultats d’un informe que segons els seus resultats, fins a un 63.5% dels internautes l’hi costa distingir els hoaxes -o mails embusters- que rep a la seva safata del correu electrònic. L’enquesta va ser realitzada entre juliol i agost a la pàgina de l’associació i van participar 2,283 persones.

Aprofundint una mica més respecte a l’assumpte dels mails estafa a Internet, assenyala l’article que “els usuaris tenen la percepció de rebre un alt nombre de mails falsos. Més del 44% creuen que en reben entre un i cinc a la setmana; un 35% considera que rep entre 5 i 20′. Els 3 hoaxes més populars entre els internautes són:

  • clausura del teu compte de Hotmail si no reenvies el mail.
  • explosius amagats en telèfons mòbils.
  • atac als beneficis d’ACTIMEL.

Com altres xifres a destacar està que 7% els confereix molta credibilitat, 24% cert grau de la mateixa, i 31% sí els cregui verídics. Ens trobem davant d’un fenomen al qual deixar-li atenció i del qual es desprenen certes conductes que moltes de les vegades es traslladen a la vida real. O algú no recorda haver llegit després dels atacs del 11-S que els àrabs s’havien proposat contaminar les fàbriques de Coca Cola a tot el món? Recordo que fa un parell d’anys es va difondre aquell de la colla que tenia com a ritual d’iniciació circular en un vehicle amb els llums apagats per perseguir (i matar) el primer conductor que els indiqués amb les seves d’això. I va tenir la seva repercussió fora d’Internet fins i tot amb declaracions dels responsables de seguretat pública per posar calma i reafirmar que estarien de tota manera alerta.

Malauradament és més freqüent veure els hoax anar evolucionant cap a l’estafa. Ens ve al cap el precedent establert amb el mític email del nigerià que té els seus grans milions i demana el teu ajut per fer una transacció dels diners fora del seu país. Si ets entre el 35% dels usuaris que el seu ull clínic els facilita distingir les estafes, badomeries i hoaxes, enhorabona.. si no, a posar més atenció.

I tu, t’en has cregut algun?

Font: blogandweb

Anuncis

Accions

Informació

No responses yet

8 09 2008
latafanera.cat

Sobre els mails en cadena i els seus enganys…

Sembla ser que la gent (fins a un 63% dels internautes) encara és creu els enganys que els hi arriben per correu electrònic. Surten llistats alguns dels clàssics mails, com ara: "Tancaran el Hotmail/Messenger si no reenvies aquest correu",…

9 09 2008
Elrohir

Flipo, no m’ho puc creure.
No serà això un altre “hoax”??

9 09 2008
admin

Hehe, jo tinc alguna amiga amb doctorat i tot, que m’ha reenviat algun correu perque deia que l’hi regalaven un portàtil si reenviava el mail…

O sigui que jo m’ho crec 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: