Google sorprén tothom i anuncia el seu navegador: Chrome

2 09 2008

Finalment es va fer públic el que Google ve tractant d’amagar des de fa diversos dies; Google Chrome és el nou navegador d’Internet que presentarà Google demà en diferents ciutats del món…. amb esdeveniment en oficines i tot, una cosa que és rara en ells.

google-chrome-1 Google Chrome un altre navegador més per a Internet

És interessant que hagin demanat “discreció” a tot el món i que, just amb Google Blogscoped se’ls hagi avançat un fullet complet explicant totes i cada un dels avantatges de Google Chrome… que són algunes:

1. La inclusió de Google Gears de manera nativa al costat de V8, la nova maquina virtual de Java, promet molta més velocitat que qualsevol altre navegador.. però tambien processos diferents a cada pestanya per a que, si una pàgina es “penja” ho resolguis tancant-la i no perdent les 50 altres finestres que tenies obertes 😉
2. Les pestanyes estan ubicades a la barra superior.. a dalt de la barra de navegació i, encara que sembli un detall rar, és qüestió d’usabilitat perquè cada pestanya es comporta com una sessió diferent i això millora l’alliberament de memòria.
3. Marcació Ràpida; i ja que estem amb Usabilitat.. la idea de tenir una “pagina d’inici” al navegador que et mostri per defecte les 9 pàgines d’internet que més
visites al costat d’un plafó amb les recerques recurrents em sembla un detall genial 🙂 Cal dir que existeixen extensions per Firefox que fan el mateix.
4. “Omnibox” La barra de direccions, que presenten com és similar a la nova
funcion de Firefox 3 que et permet escriure fins al nom de la pàgina en comptes de l’URL o qualsevol terme que aparegui en el title per anar a la mateixa sense haver de recordar l’URL completa.
5. Open Source per sort 😉

google-chrome-2 Google Chrome un altre navegador més per a Internet

Ara.. més enllà del petit detall de la relliscada de PR, el navegador té l’empremta d’estar desenvolupat per gent que sap seriosament quines són les frustracions de l’usuari d’Internet però, em fa dubtar una mica que passa amb el futur dels ingressos de la Fundació Mozilla ja que gran part dels mateixos vénen de l’acord de revenue sharing del cercador de Google inclòs en aquest navegador.

Els que es pregunten sobre quants usuaris descarregaran això? Els recordo un petit detall.. Google té acords de distribució del seu “Google Pack” amb diversos fabricants de PCs del món, i en cada Mac que hagi instal·lat qualsevol dels seus productes hi ha un “Google Updater” que pot acabar sent un canal de distribució massiu seriosament…. i finalment, siguin sincers, així com tots van descarregar FF3 no descarregaran Google Chrome per veure que tan bo pot ser Google desenvolupant un navegador? Això sense mencionar l’enorme influència que té Google a qualsevol lloc d’internet…

Enllaços:
Tots els detalls de Google CHROME en aquesta presentació de 38 pàgines 🙂
Link Oficial, encara inactiu
Google va fer oficial la notícia
Notícia a Vilaweb
Notícia a somGnu
Notícia a FirefoxCat

Font: denkenuber

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

2 09 2008
víktor

Segons el còmic V8 es una màquina virtual de javascript, no de java, per estrany que sembli. I pel context es veu que sí, que és de javascript.

2 09 2008
víktor

Ups, ho has canviat mentre ho comprovava al còmic!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: