Segurament tots hem tingut problemes amb les bateries de portàtil. Duren menys del que duraven inicialment, i fins i tot, deixen de funcionar. A thehideout-blog publiquen una sèrie de consells bàsics per evitar això en la mesura del possible.

Aqui us deixem la traducció d’algunes de les seves conclusions:

  • La calor és el pitjor enemic de les bateries, tracteu d’evitar que les bateries es quedin en llocs calents, per exemple, que la deixis al cotxe durant el dia.
  • Una descàrrega total de la bateria fa que es desgasti més que moltes descàrregues parcials. És recomanable tenir l’hàbit de carregar la teva bateria una vegada que arribi al 20%-25% de vida.
  • Tracta de tenir una descàrrega total cada 30 descàrregues parcials. Això calibra la bateria i fa que el mesurador del teu portàtil es mantingui precís.
  • Si estàs connectat a la corrent per molt temps, pots prolongar el temps de vida de les bateries traient-les. Si les treus, es recomana que siguin en un 40% de càrrega i que les guardis en un lloc fred i sec. Alguns recomanen que les guardis per un moment al refrigerador, si fas això guarda la teva bateria en una bossa segellada perquè evitis que s’arribi a mullar etc.
  • No congelis la teva bateria.
  • Si vas posar a guardar la teva bateria al refrigerador, en treure-la deixa que prengui la temperatura ambient abans d’usar-la i carregar-la.

El tema de posar la bateria al congelador, jo el deixaria per als més avançats. De moment tingues en compte els primers punts i si estàs connectat molt temps a l’electricitat, treu la bateria doncs l’estar connectada tot el temps fa que s’escalfi i perdi considerablement el temps de vida que té.