Linux segueix creixent en servidors

30 08 2008

Segons un informe d’IDC el mercat dels servidors basats en Linux està creixent d’una forma notable, arribant a ser responsables del 13,4% del total de beneficis del mateix.

L’estudi de mercat en què es basa l’informe, està centrat en el segon trimestre de l’any i els seus resultats han deixat molt contents els analistes. De fet el creixement general, al mercat de servidors, va ser d’un 6,4%; totalitzant 13.900 milions de dòlars d’ingressos durant el període. Clar que es constata una gran competència respecte a preus, la qual cosa hauria beneficiat Linux.

El rànquing de vendes de servidors el lidera IBM, amb uns ingressos de 4.633 milions de dòlars i una quota del 33,2%. En segon lloc tenim a HP (3.823 milions de dòlars, 27,4% de quota) i més endarrerits es troben Dell, Sun i Fujitsu Siemens, qui en conjunt representen més del 80% del total d’ingressos d’aquest mercat.

En el cas específic de Linux, el seu creixement demostra l’èxit d’aquest Sistema Operatiu en servidors dels grans fabricants. L’any 2007 el Sistema Operatiu del pingüí era responsable del 9,4% del total de beneficis del mercat, passant a totalitzar en l’actualitat un 13,4%. Segons els especialistes, aquest creixement no presenta indicis de declinar en el temps.

Font: fayerwayer

Link: 2Q Server units up; Price war looms; IBM keeps market share lead (ZDNet)

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: