Descàrregues d’Internet: Com fer servir els Torrents

30 08 2008

Fa poc a NoticiesTecnologia.com vam penjar una comparativa sobre quan era millor utilitzar emule, Torrents o descarregues directes. Tot i que el seu ús està qüestionat per temes legals, aquí us expliquem una mica com funcionen aquest tipus de descàrregues.

Els torrents com pots saber són links que ens porten en una xarxa descentralitzada de PC’s iguals al nostre, que posseeixen l’arxiu que desitgem descarregar. Si bé, de fons, Bit Torrent és un protocol molt semblant al d’altres xarxes de P2P, fer-ho funcionar és molt més fàcil que amb els anteriors, amb un doble clic n’hi ha prou.

Bit Torrent manca d’una cosa que els altres tenen per naturalesa. Bit Torrent no té un cercador integrat, pel qual hem de fer ús de cercadors externs per trobar l’arxiu que volem descarregar.


Com buscar Torrents?

Dues formes, hi ha llocs que centralitzen torrents, és a dir, emmagatzemen els petits arxius .torrent que una vegada descarregats i executats busquen a qui tenen la pel·lícula o el programa que busquem. D’altres són els llocs de recerca de torrents que busquen entre els llocs que centralitzen torrents, al torrent que ens porti a l’arxiu que desitgem.

Avui veurem, per exemple a un nou lloc que ens permet trobar arxius entre els 4 llocs més rellevants sobre torrents avui. Es diu Usniff.com i busca en

# The Pirate Bay
# Mininova
# IsoHunt
# Monova

Què faig amb un .torrent?

Ara, ja pots buscar aquesta pel·lícula, aquesta cançó que encara tarareges però que t’agradaria tenir al teu mp3. Programes per obrir i descarregar amb .torrent n’hi ha molts, en tots els sistemes operatius. Per començar pots mirar:

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

30 08 2008
30 08 2008
Redacció

Gràcies per l’enllaç Mestre 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: