Creen el primer antivirus que opera des d’Internet

29 08 2008

Aquest sistema permetria neutralitzar els virus abans que arribin als discs durs dels usuaris.

El desenvolupament dels virus informàtics i tot el “malware” en general és tan variable que resulta inviable oferir antivirus perfectes capaços de neutralitzar qualsevol amenaça. Quan es descobreix un nou tipus de virus les estadístiques ens diuen que la mitjana fins que pot desenvolupar-se una vacuna eficient és de set setmanes. Això implica que durant aquell període la nova amenaça és capaç d’infectar multitud d’equips exposats i sense una defensa adequada.

Les empreses de seguretat informàtica investiguen contínuament noves formes d’avançar-se a possibles amenaces i testejar els seus productes en casos pràctics però és impossible actuar de manera immediata davant un nou tipus de virus, ja que és necessari un període d’anàlisi per detectar una solució funcional.

Tanmateix, informàtics de la Universitat de Michigan, als Estats Units, estan desenvolupant el primer antivirus basat en la “cloud computing”, o núvol computacional. Aquest mètode pot significar un pas de gegant en la creació de mesures de seguretat informàtica i es basa a traslladar la informació dels nostres discs durs a Internet perquè sigui accessible des de qualsevol màquina a tota hora.

El projecte, anomenat “CloudAV”, consisteix en un antivirus ubicat en un servidor remot des del qual qualsevol equip hi podria accedir.

Estalvia espai

Els avantatges d’aquest nou sistema són nombrosos. En primer lloc, estalvia espai als discs durs locals ja que el programa antivirus no ha de descarregar-se completament perquè pugui realitzar la seva tasca de desinfecció als ordinadors. A més, permet per primera vegada l’actuació simultània de diferents antivirus sense problemes de compatibilitat en l’equip.

“CloudAV” efectua el procés de detecció mitjançant un “núvol virtual” (un programa actualitzable allotjat en un servidor), permetent així l’execució paral·lela de diversos antivirus i assolint un nivell d’efectivitat del 94,4% al pitjor dels escenaris, segons afirmen els seus creadors.

Una de les seves característiques més impactants és la seva velocitat, ja que una detecció “normal” li porta només 1,3 segons, una xifra rècord per a un programa que necessita de gran tràfic d’informació. Això s’aconsegueix, en paraules dels investigadors, “perquè el nostre programari emmagatzema els resultats de l’anàlisi per no haver de repetir dues vegades la mateixa operació”.

A més, el “CloudAV” s’actualitza de manera automàtica, per la qual cosa els usuaris no s’han de preocupar d’obtenir l’última versió, aquesta sempre estarà “online”.

Font: consumer

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: