El primer virus informàtic de l’espai

28 08 2008

La NASA acaba de confirmar la presència del primer virus informàtic fora de la Terra. El virus hauria arribat a l’Estació Espacial Internacional (ISS) dins dels portàtils de les últimes missions, i s’està investigant com afecta a les computadores d’abord.

'iss metall parasite organism'Al juliol, un grup de científics-astronautes va arribar a l’ISS transportant, sense saber-ho, el virus W32.Gammima.AG, un cuc molt comú en Internet que es dedica a robar noms d’usuari i contrasenyes als llocs de jocs online. Més enllà de revelar els gusts dels astronautes per desvestir ninots en flaix, el virus podria afectar seriosament els equips de l’ISS si no es prenen les mesures necessàries.

Sens dubte que ningú no havia previst semblant incident, per la qual cosa ni el cervell de l’ISS ni les laptops no tenen antivirus instal·lats. Encara que pel que sembla no hi ha hagut problemes fins ara, el virus segueix allà i els astronautes continuen enviant emails a la Terra (per a això porten les laptops). El rar és que no tenen connexió a Internet, per la qual cosa l’única explicació possible seria que un astronauta hagi portat amb si una memòria USB infectada. És a dir, algú tindrà problemes.

Ara, pot ser que res no passi, o pot ser que ocorri una catàstrofe (encara que és poc probable que la nau es torni boja i comenci a tirar raigs làsers a la Terra), però em va encantar la notícia perquè demostra que els punts febles de la tecnologia són els més simples, els més obvis, en els que s’hauria d’haver pensat un milió de vegades abans de ser exposats. Impossible no comparar-ho amb el terrible virus que va aniquilar als marcians d’H. G. Wells: la grip comuna i corrent.

Font: cibermitanios

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: