Recopilació de programes gratuïts per a PC

12 08 2008

Quan compres un ordinador, aquest sol portar instal·lat el sistema operatiu Windows i alguns programes informàtics. En aquest cas i al contrari que passa amb Linux on el sistema just instal·lat té de tot, en Windows inclús per a algunes de les tasques més comunes sol ser insuficient. Si aquest es el teu cas tens tres opcions: pagar pels programes, piratejar-los o fer-li un cop d’ull a l’oferta d’aplicacions gratuïtes que hi ha en Internet. Atent a aquesta recopilació, perquè pot ajudar-te en el teu lleure i treball amb l’ordinador.

1 Missatgeria i VoIP. Pots utilitzar la versió més bàsica del Messenger de Microsoft o descarregar Live Messenger, Gtalk o el programa de missatgeria de Yahoo! Ah!, i no oblidis Skype.

2 Ofimàtica. L’única alternativa real per substituir amb garanties el conjunt de programes de Microsoft Office (full de càlcul, processador de texts i presentacions) és la suite lliure Open Office.

3 Tractament d’imatges
. The Gimp és l’alternativa gratuïta a Photoshop desenvolupada per la comunitat del programari lliure. Per a retocs més senzills pots provar Picasa, creat per Google.

4 Navegadors d’Internet. Internet Explorer ha millorat una mica amb IE7, però si del que es tracta és en cas de tenir un navegador a mida de l’usuari, Firefox ha de ser la teva elecció. Existeixen milers de complements per al navegador de Mozilla, que no para de guanyar usuaris.

5 Reproductors multimèdia. Windows Media no està tan malament, però VLC el reprodueix tot sense carregar l’equip. Per veure la televisió en directe existeix Zattoo, però si prefereixes elegir continguts a la carta, el teu programa és Joost.

6 Cercadors d’escriptori. Per localitzar informació als discs durs és útil emprar eines específiques. Google Desktop i Microsoft tenen programes gratuïts que posaran al teu escriptori una caixa de recerques. Abans de jutjar el seu funcionament, ha de deixar que indexin el teu disc.

7 Compressió d’arxius. WinRar i 7zip són imprescindibles per enviar grans fitxers a través de correu-i o emmagatzemar imatges comprimides perquè ocupin menys.

8 Mapes. Google Earth continua sent el rei si el que cerques és situar sobre el globus terraqüi un lloc del món. I a més utilitats com Panoramio, recórrer la Terra a través de fotos preses pels internautes o veure edificis en 3D.

9 So i música. La millor opció gratuïta és Audacity, programa amb què fer muntatges d’audio bàsics o crear podcast o tons per al mòbil. Per organitzar cançons o transferir arxius al iPod, el iTunes d’Apple.

10 Xarxes d’intercanvi. La descàrrega d’arxius a través de xarxes P2P és una de les activitats més comunes, no tardaràs a trobar a faltar una eina que et permeti accedir a les xarxes d’intercanvi. Gestors com Ares, eMule, LimeWire, Pando o BitTorrent són els més descarregats.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

12 08 2008
alabast

Si senyor, una bona recopilació… jo només afegiria alguna cosa de seguretat (antivirus i tal) i el dopdf x poder fer documents pdf sense comprar l’Adobe 🙂

Felicitats xl bloc i bon estiu !!!

12 08 2008
PellRoja
13 08 2008
ellibre

Zattoo ja no és programa gratuït, així que demano si us plau que s’elimini d’aquesta llista ja que indueix a error.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: