Programari d’IBM que ajudarà a recordar

12 08 2008

Permet associar esdeveniments, llocs i persones.

Davant de la quantitat d’informació que es genera actualment, i el desafiament que s’enfronta en tractar de recordar dades puntuals, IBM va desenvolupar un programari que ajudarà les persones a recordar temes, dades i gent, combinant diferents tecnologies.

Informació presentada per la firma d’EEUU indica que es va desenvolupar als seus laboratoris d’investigació un programari que utilitza imatges, sons, i text gravat en dispositius mòbils com els cel·lulars perquè les persones recordin noms, rostres, converses i qualsevol tipus d’informació que desitgin.

La tecnologia va ser denominada “Pensive”; usa, segons s’explica la memòria associativa per connectar les peces d’informació relacionades o adquirides per una persona, amb l’avantatge que aquesta nova tecnologia comprèn el context en el qual es captura la informació.

Asseguren que a causa que els dispositius mòbils actuals tenen una quantitat infinita de funcions, capaces de registrar la informació en temps real, el nou programari pot utilitzar les esmentades funcions, com les fotografies, el GPS, reconeixement de veu i altres per crear índexs i etiquetes d’informació.

Com a exemple s’esmenta que si l’usuari coneix una persona en una conferència i usa el telèfon per prendre una foto, així com una imatge de la seva targeta de negocis, la nova tecnologia associa les dues informacions perquè van ser creades en el mateix moment i lloc.

Posteriorment crea una cartera virtual d’informació que inclou la imatge de la persona, el nom de la conferència on la va conèixer, data i hora, així com la informació per recordar-la i així donar totes les dades pertinents a l’usuari per saber en el futur on i com la va conèixer.

Font: milenio.com


Accions

Information

Deixa un comentari