Google presenta un servei de descàrrega de música gratuïta a la Xina

11 08 2008

Després de mesos de negociacions amb discogràfiques, Google ha presentat un servei de recerca de música gratuït a la Xina. Els usuaris d’Internet a la Xina pot realitzar recerques per autor, títol de la cançó o títol de l’àlbum en qüestió a través de la pàgina de recerca de Google i després poder descarregar-se les llicencia de forma gratuïta.

El servei estarà recolzat mitjançant ingressos publicitaris que seran repartits entre Google, les companyies discogràfiques i una companyia discogràfica xinesa anomenada Top100.cn, segons va anunciar Google aquest dimarts.

Si d’una forma encertada, el nou servei de recerca aconseguís proporcionar una forma d’introduir al mercat la música digital a la Xina (on la pirateria ha minvat la indústria, per a les companyies internacionals com Vivendi, Universal Music i EMI que tenen nombrosos artistes coneguts a la Xina), dotzenes de companyies locals i estrangeres estarien també disposades per a involucrés en el llançament.

Pirateria desenfrenada

La pirateria desenfrenada ha minvat de forma considerable els guanys d’aquestes companyies. Diversos analistes han estimat que almenys un 90% dels usuaris d’Internet a la Xina aconsegueixen descarregar-se a diari musica de forma il·legal mitjançant motors de cerca que proporcionen enllaços a descàrregues il·legals.

D’acord amb la Federació Internacional de la Indústria Discogràfica, la indústria musical perd al cap de l’any milions de dòlars a causa de la pirateria.

Google no especifica en aquest anunci quina d’aquestes companyies internacionals ha contractat aquest servei de forma oficial. Un servei que pot establir un precedent a la indústria musical a nivell mundial i que està sofrint la pirateria a un nivell més baix que a la Xina.

El fet de pagar per les descàrregues en Internet com en el cas d’Apple en iTunes ha quallat i crescut d’una forma bastant ràpida però no prou com per disminuir les vendes dels CDs que encara són una gran part dels guanys i les vendes dins del món musical.

Sota aquest model de negoci, les companyies proporcionarien musica gratuïta d’alta qualitat, tot un precedent a la Xina.

Adaptat i traduït al català des de: ElEconomista.es

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: